Rob Poels

Rob studeerde Bestuurlijke informatica en promoveerde in 2006 aan de VU in Amsterdam op het onderwerp “Beïnvloeden en meten van business – IT alignment”. Als organisatieadviseur heeft hij ruime ervaring opgedaan bij een groot gerenommeerd adviesbureau, waar hij vierentwintig jaar met veel plezier heeft gewerkt. Daarnaast is hij onderzoeker, toezichthouder en docent. Over zijn vakgebied heeft hij verschillende boeken geschreven.

Vanuit het wetenschappelijke perspectief is hij een ‘reflective practitioner’. Hij onderzoekt een organisatieadviesvraagstuk in de praktijk en zoekt samen met de opdrachtgever naar oplossingen. Daarbij gebruikt hij onconventionele interventies. Rob is een meester in het in kaart brengen van complexe situaties en weet deze terug te brengen tot de kern en welke stap er voor een oplossing nodig is. Zijn ervaringen in de praktijk verwerkt hij vaak tot een artikel, een white paper of een boek. Vanuit deze gecondenseerde praktijkervaring bouwt hij weer verder.

Ten aanzien van technologie is hij nieuwsgierig en altijd op zoek naar hoe technologie maximaal toegevoegde waarde kan bieden. Tot voor kort ging het om de vraag hoe een goede technologische ondersteuning aan de organisatie geleverd kon worden om maximaal rendement te halen vanuit financieel perspectief.

Wat Rob betreft is dat voor organisaties anno nu gekanteld naar het zoeken van duurzame oplossingen voor mens en natuur, waarbij technologie een cruciaal verschil kan maken. Technologie kan ingezet worden om de verantwoordelijkheden dicht tegen het primaire proces te leggen en te zorgen voor een menselijke maat! Ook in termen van duurzaamheid kan technologie een belangrijke bijdrage leveren. Minder verspilling, maximaliseren van hergebruik van middelen en een andere definitie van economie.

Zijn missie is om hier een bijdrage aan te leveren.